18 Şub 2020

Utp Kablo Kontrol Aygıtı Tasarımı Yapmak


AMAÇ:

Network ağlarında yapılan kablolama işlemlerinde meydana gelebilecek kablo temassızlıklarını kontrol etmek için bu aygıt tasarlanmıştır.

MALZEMELER:

  • 2 adet dişi UTP konnektör
  • 1 adet LED diyot
  • Lehim Makinası, Lehim, Pasta ve ince kablolar
  • 3 V luk BIOS pili
  • Konnektörler için kutucuklar.

İŞLEM BASAMAKLARI:

1. Lehim makinamızı ısıttık.

2. Dişi konnektörlerimizden birisinin bacaklarını ikişerli olarak belirledik.Bu konnektörümüze ayırdığımız bacaklarını ikişerli olarak küçük kablolarla biribirlerine lehimledik. Ancak bu bacaklardan bir grubun arasına Led’imizi lehimledik

3. Diğer konnektörümüzün baştaki ve sondaki bacaklarına 3V luk pilimizi lehimledik. Aynı şekilde aradaki bacakları da ikişerli olarak kısa devre yaptık.

4. Bu konnektörleri de uygun biçimde kutucuklarına lehimledik.

SONUÇ :

Yaptığımız bu işlemler sonunda; kablolama yaparken kabloların konnektöre düzgün şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol edebiliriz. Şayet bu kablolamada bir kopukluk varsa LED yanmayacaktır. Led’in yanmamasının sebepleri; Konnektördeki temassızlıktan dolayı olabilir. Uzun mesafeli kablolamalarda eziklik yada kopukluktan dolayı olabilir.

CİHAZIN TESTİ
Bu cihazı test etmek için uzunca bir kablonun uclarına konnektörleri düzgünce bağladım. Elimde bulunan konnektörleri kablonun iki ucuna taktım ve LED imi kontrol ettim. (LED yandı.) Aynı şekilde konnektörün birisini kesip kablolarımın bir tanesini devre dışı bırakarak yeniden konnektöre bağladığımda LED im yanmadı.Cihaz çalışıyor.

1 yorum:

  1. tüm aradığım konuları bu sitede bulabiliyorum, teşekkürler

    YanıtlaSil