7 May 2017

Lojistik Staj Defteri Örneği





Lise ve Üniversite’de lojistik bölümünde okuyan öğrencilerin en fazla araştırma yaptığı konular arasında Lojistik Stajı bilgileri ve defterlerin nasıl doldurulacağı hakkında bilgi aramaları gelir. Üniversite ve Liselerde staj yapmak zorunluluğu olan okullar vardır. Bilginin kaynağına ulaşmak için lojistik haber sitemizi kullanabilirsiniz

Lojistik Staj Defterine Neler Yazılmalı ?

Ofis araç gereçlerini kullanmayı öğrenmek, iş akışını öğrenmek ve nasıl işlediği mantığının oluşması, lojistik terimleri hangi faaliyetler için kullanılıyor öğrenmek, lojistik evraklarını tanımak ve yazmak, lojistik pazarlama hakkında bilgiler elde etmek. Lojistik sistemleri bilgi edinme. Ofiste ve sahada lojistik operasyon süreçleri nasıl ilerliyor?, Firmanın sahip olduğu kara, hava, deniz araçları hakkında bilgiler yazılır. Ofiste hangi eleman ne ile sorumlu? Şahsi bilgiler değilde, hangi bölümde iş yapıyorsa bilgiler edinin. Şirket hiyerarşisi bilgileri.
Genel olarak lojistik staj defterine bu bilgiler yazılır. Kısa yazılar değilde, düzgün ve akıcı olarak yazmaya dikkat ediniz. Noktalama işaretleri kullanınız. Okullarda ve Üniversitelerde ilgili bölümlerde staj başvuru şartları içerisinde ve kuralları ile ilgili kısa bilgiler verir. Bu kısa bilgileri dikkatlice okumanızı öneririz. Lojistik stajı genel olarak böyledir. Staj defteride bu şekilde doldurulmaktadır.

Lojistik Staj Defterine Teslim Şekilleri Yazılmalı

EXW (Ex Works – Ticari işletmede Teslim)
FCA (Free Carrier – Belirlenen Yerde Taşımacıya Teslim)
FAS (Free Alongside Ship – Gemi Doğrultusunda Teslim)
FOB (Free On Board – Gemi Bordasında Teslim)
CFR (Cost And Freight – Mal bedeli ve taşıma)
CIF (Cost, Insurence And Freight – Mal bedeli, Sigorta ve taşıma)
CPT (“Carriage Paid To….” – “Taşıma,…..’e kadar ödenmiş”)
CIP (“Carriage and Insurance Paid To…” – “Sigorta dahil taşıma,….’e ödenmiş”)
DAT (Delivered At Terminal – Terminalde Teslim)
DAP (Delivered At Place – Belirtilen Noktada Teslim)
DDP (Delivered Duty Paid – Vergileri Ödenmiş Teslim)

Teslim Şekilleri Hakkında Kısa Açıklamalar

Teslim şekilleri lojistik stajı için önem teşkil etmektedir. İhracatçı firmalar genel olarak ürünlerini yurtdışına satarken teslim şekillerinide anlaşırlar. Maaliyeti etkliyeci ve sorumluluğu değiştirmeye yönelik olarak teslim şekilleri kullanılmaktadır. Bazı teslim şekillerinde sorumlu ihracatçı firma iken bazılarında ithalatçı firma sorumlu olmaktadır. Ödeme şekillerinide öğrenmenizde fayda olacaktır. Daha doğrusu lojistik terimleri tamamen öğrenmenizde fayda vardır.



lojistik staj defteri doldurulmuş örneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder