5 Oca 2020

Öğretmenlik Okul Deneyimi Staj Defteri Örneği Etkinlik 5

ETKİNLİK 5 ÖĞRETMENİ GÖZLEMLEME
        Etkinliğimizin amacı gerçek bir okul ortamından elde edeceğimiz gözlemler yoluyla öğretmenlik mesleğini tanımamız ve öğretmen olmak için kendi nedenlerimizin farkına varmamızdır.
       Bu hafta öncelikle nasıl bir öğretmen olmalıyız sorusuna cevap aramak üzere şu ana dek gözlemlerimize ve önceki deneyimlerimize dayanarak öğretmenin dersin başından sonuna dek dikkat etmesi gereken özelliklerinin farkına varmamızdır. Geleceğin öğretmeni olarak kendimizi öğretmenlik formasyonu açısından sahip olmayı planladığınız özelliklerimizle ve bunu sağlamak için kaçınacağınız davranışlarımız ve dikkat etmeniz gereken hususlarla birlikte artı ve eksilerle her bakımdan değerlendirmektir.

        Uygulama öğretmeni ile derse girildi. Biz tüm sınıfı ve gözlemleyebilmek için sınıfın en arka sırasına oturduk. İlk olarak derse başlamadan önce öğretmen tarafından yoklama alındı ve bu süre zarfında öğrencilerin derse hazırlanması beklendi. Öğretmenin aldığı notlardan ve tuttuğu defterden derse hazırlıklı olduğu belliydi.
        Dersin başında öğretmen tarafından geçen derste işlenen konu hatırlatılarak yeni konuya geçiş yapıldı. Yeni anlatacağı konunun YGS sınavında çıkacağını söyleyerek öğrenciyi ders güdüledi. Ders anlatılırken öğrencileri derse katmak için şekiller öğrencilere çizdirildi. Konu anlatımı sırasında öğrencilere soru sorularak onların düşünmesi sağlandı. Doğru cevap aldığında aferin kelimesini kullanarak öğrencileri derse isteklendiriyor. Yanlış cevap aldığında ise öğrencinin doğru cevabı bulması için onu yönlendiriyor. 
        Anlatılan konu günlük hayatla ilişkilendirildi. Daha sonra konu ile soru çözüldü ve öğrencilerin daha iyi pekiştirebilmesi için konu ile ilgili soru çözdürüldü. Böylece onların da derste aktif olmalarını sağlamış olundu.
        Öğretmenin öğrencilerle olan ilişkisi oldukça iyi. İletişim kurarken ses tonuna dikkat ediyor. Gerekli zamanlarda ses tonunu arttırıyor. Öğrencilerle sürekli göz temasında bulunuyor. Öğrencilere isimleriyle hitap etmeye özen gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder