22 Tem 2019

Sistem Koruma Yazılımlarını Kullanmak

Sistem Koruma Yazılımlarını Kullanmak

Sistem koruma yazılımları virüslere karşı yazılmış, temizleme, kurtarma işlevlerini yerine getiren koruyucu programlara verilen genel isimdir. Antivirüs programları virüsleri bulmak, karantina altına almak/silmek için çeşitli yöntemleri izlerler. Bu yöntemler antivirüs programlarının çalışma hızını ve prensiplerini belirler. Bilinenin aksine antivirüs programı yüklemek sistemin komple güvenliği için yeterli değildir. Ancak her sistemde mutlaka güncel ve güvenilir, lisanslı bir antivirüs programı bulunmalıdır. Antivirüs programına ek olarak sistem güvenliğiniz için antispyware ve firewall uygulamalarının bulunmasında fayda vardır.

Antivirüs Programı Nasıl Çalışır?

İlk çıkan virüsler de mantık çok basitti, bilinen bir virüsün hex kodu (16 ‘lık sayı siteminde kodlanmış hali) karşılaştırma için örnek olarak alınır, tarama yapılacağı zaman da bu imza bütün dosyaların içinde aranırdı. Eğer imzaya başka bir dosyada rastlanırsa virüs olarak algılanıp silinirdi. Bu yöntem virüslerin ilk başladığı zamanlar yani 1990'larda çok popülerdi. Ancak on yıl sonra 2000 lerde bu yöntem değişmeye başladı ve trojan, keyloger, worm antivirüs yazılımcılarının yeni ilgi alanı olmaya başladı. 



Statik tarama; dosya hard diskte iken yani çalışmazken yapılan taramaydı ve bunu atlatmak mümkündü. GetProcAddress(DLL dosyalarına direk bağlanma) ve LoadLibrary (yüklü dosya) kullanılarak virüsün adresini aldıktan sonra fonksiyon gösterici çağırarak, import(içeri aktarım) tablosunu tertemiz yapılabiliyor. Basit XOR(lojik işlem) yöntemi ile, code section(kod bölümlerini) tamamen şifreleyebilirsiniz. Çok rastlanan en basit virüs ve trojanlar bile bu yöntemi kolaylıkla atlatabiliyor, ve antivirüsünüz bunları virüs olarak algılayamıyor.
staj dosyası .com

staj defteri örneği,staj dosyası örneği,staj dosyası örnekleri,staj dosyası,staj defteri,staj yerleri,staj başvurusu,stajyer,staj dosyası,staj defteri,staj başvurusu,staj yerleri,staj defteri örneği,staj raporu,stajyer,stajdosyasi.com

6 yorum:

  1. keşke daha çok öğrencilerin yazabileceği cümleler kullansaydınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru valla keşke yetmiyor bu kadar

      Sil
  2. daha öğrencilerin iyi yazabileceği ve yoruma dayalı daha detaylı anlatsaniz

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık hocam

    YanıtlaSil
  4. Biraz daha anlayacağımız şekilde lütfen yaniii

    YanıtlaSil
  5. Sayfa dolduktan sonra aşağıya kaydırdım bı baktım a....si..... Daha devamı varmış

    YanıtlaSil