6 Kas 2020

Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Yazılım Staj Defteri

Stajımın son gününde pek fazla çalışmadım. Staj defterimi tamamladım ve imzalar için hazır hale getirdim. Staj defterimin haricinde benim ve staj yaptığım şirketin doldurması gerekli olan anketleri oradaki müdür, mühendis gibi ilgili kişilerle beraber doldurduk. Anketleri de doldurduktan sonra son olarak öğrenci staj fişi'de doldurdu. Stajımın ilk gününden beri hergün yeni birşeyler öğrenmek çok güzeldi. Sadece çizim veya yazılım programlarını öğrenmek değil. Bir şirkette ağ sistemi nasıl olur, verileri dosyalama ve saklama nasıl yapılır, serverlar nasıl kullanılır gibi sanal anlamda bilgiler öğrendim.

Şu ana kadar meslek lisesi çıkışlı olmam ve dört beş yıldır aktif olarak kendi robotlarımla robot yarışmalarına katılmama rağmen hiç görmediğim componetleri, programları, alet ve projeleri gördüm. Beni en çok etkileyen beş altı aydır üzerinde çalıştığım Quadcopter projesinin biraz değişik modelini orada gördüm ve inceleme fırsatım oldu. Üzerinde kontrol kartı olmamasına rağmen mekanik olarak incelememde bana katkı sağladı. Staj defterimde anlattığım projelerin dışında da kendim özel olarak başka projelerle ilgilendim. Tüm staj zamanımı kariyerimi geliştirmek için harcadım. Daha önce sertifikasını aldığım programlarında üzerinde durarak unutmamaya ve geliştirmeye çalıştım. Bu staj benim bu dönem seçeceğim alanı da seçmemde yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu stajımda projeler genelinde kontrol üzerine olduğundan benimde ilgimi çekti ve lisans eğitimimdeki alanı elektrik ve kontrol olarak seçmeyi düşünüyorum. Stajımda bana lisans hayatımda ve sonraki çalışma hayatımda büyük etkisi olacağını düşünüyorum. Staj yerimdeki çalışanlarla olsun diğer firmalardan gelenlerle olsun bağ kurmaya çalıştım. Staj yaptığım şirkette iyi bir referans bıraktığımı düşünüyorum. Bu referansla ileride ülkemizi gururlandıracak iyi bir projeye sahip bir firmada çalışmayı isterim. Stajımı da burada bitiriyorum.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Yazılım Staj Defteri Örneği PDF
Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Yazılım Staj Defteri Örneği PDF


Yapılmış proje mühendise gösterilmiştir. Projenin PCB ve Şematik çizimleri, hesaplamalar ve pleksi üzerindeki yapılmış devre mühendis tarafından kontrol edilmiştir. Daha sonra son hafta yazılmış raporlar kontrol edilmiştir. İş yeri Eğitimi dosyalar hazırlandı ve ilgili mühendis tarafından kontrol edilerek imzalanmıştır. İşyeri Eğitimin ilk gününden beri her gün yeni bir şeyler öğrenmek çok güzeldi. Sadece çizim veya test programları öğrenmek değil. Dizgi ve Serigrafi makinalarının, PCB fırının çalışmalarını, aydınlatma hesaplamalarının yapılışı, aydınlatma armatürlerinin üretilişi ve montajı, fiber optik ürünleri, LED çalışma alanları gibi pratik olarak işlerin yapılışını öğrendim. On beş hafta süren işyeri eğitim boyunca ÜRGE ve ARGE Bölümlerinde çalıştım. Tüm eğitim zamanımı kariyerimi geliştirmek için harcadım. Günümüzde kaliteli ve tasarruflu hale gelen LED aydınlatma armatür çeşitlerini, LED çeşitlerini, LED dizme, PCB kartların üretimini, Serigrafi makinasını, armatürlerin montajını, aydınlatma test işlemlerini ve aydınlatma tekniği hakkında çok şeyleri öğrendim. Bunun haricinde LMS-8000, LSG-1800 ve LED Build yazılım programlarını öğrendim. Bu İşyeri Eğitimi benim çalışma hayatımda büyük etkisi olacağını düşünüyorum. İşyerimdeki çalışanlarla olsun diğer firmalardan gelenlerle olsun bağ kurmaya çalıştım. İşyerinde iyi bir referans bıraktığımı düşünüyorum. Çünkü tüm İşyeri Eğitimim boyunca gördüklerim, içinde bulunduğum ortam bana çok hoş geldi ve büyük bir zevk aldım ve onlara da aynısını hissettirdiğimi düşünüyorum. Bu referansla ileride ülkemi ve Türkiye’yi gururlandıracak iyi bir projeye sahip bir firmada çalışmayı isterim. İşyeri Eğitimi de bugün burada bitiriyorum.


Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Yazılım Staj Defteri Örneği PDF 2
Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Yazılım Staj Defteri Örneği PDF 2


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder