20 Eyl 2020

Windows 10 İçin Basit Güvenlik İpuçları

En son Windows 10 güncellemesi ile Microsoft, işletim sisteminin güvenliğini artırmak için çok çalıştı. Windows 10 artık kullanıcılarının virüslere, kimlik avına ve kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korunmasına yardımcı olmak için her zamankinden daha fazla işletim sistemine dahil olan güvenlik özelliklerine sahiptir.

Ne yazık ki, sizi olası tüm tehditlerden korumak için bir antivirüs uygulamasına güveniyorsanız, kendinizi ve işinizi tehlikeye atıyorsunuz demektir. İşletmeniz sadece antivirüs değil, aynı zamanda gelişmiş spam filtreleme, yedekleme ve eğitim çözümlerine de sahip olmalıdır. Ancak, Windows 10 güvenliğini artırmak ve verilerinizi korumak için birkaç ipucu içeren bir liste hazırladık.

Reklam Izlemeyi Devre Dışı Bırak

Birçok kullanıcı, internette gezinirken onlar hakkında hangi verilerin toplandığını merak ediyor. Bu Bilgi genellikle çeşitli kuruluşlar tarafından reklam için kullanılan bir kişinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. Windows 10 bunu bir reklam kimliği kullanarakyapar . Sadece kullanıcının web oturumları hakkında değil, aynı zamanda kullandığı Windows 10 uygulamaları hakkında da bilgi toplar. Web oturumlarınızı gizli tutmak istiyorsanız reklam kimliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Reklam izlemeyi devre dışı bırakmak için Gizlilik > Genel>bölümüne gidin . “Gizlilik seçeneklerini Değiştir” başlığının hemen altında, reklam kimliğini kontrol eden kaydırıcı bulunur. Tıklayın ve kapatın. Yine de reklam alacaksınız, ancak bunlar hedeflenmekten ziyade genel olacak ve ilgi alanlarınız artık izlenmeyecek.

Konum Izlemeyi Devre Dışı Bırak

Konum izleme özelliği etkinleştirildiğinde, Windows 10 nerede olduğunuzu bilecektir. Bazı kullanıcılar, işletim sisteminin yakındaki restoranlar ve oteller, yerel hava durumu vb.hakkında doğru bilgi vermesine yardımcı olduğu için konum izlemeyi sürdürecektir. Ancak bu özellik, bulunduğunuz yere eriştikten sonra belirli uygulamalar tarafından kullanılabilir, bu da sizi savunmasız hale getirdiği için tehlikeli olabilir. Konum izleme, Windows 10 bilgisayarlarda varsayılan olarak etkindir.

Kapatmak için Ayarlar'ı açın ve gizlilik > Konum'a gidin. “Değiştir” i tıklayın ve ardından kaydırıcıyı Açıktan kapalıkonuma getirin . Bunu yaparak, tüm kullanıcılar için konum izlemeyi devre dışı bırakacaksınız.

Ayrıca Kullanıcı kullanıcı bazında kapatabilirsiniz. Aynı bilgisayarı kullanan farklı hesaplara sahip birkaç kişi varsa, her biri konum izlemeyi açıp kapatabilir. Bunu herhangi bir hesap için yapmak için, hesapta oturum açın, konum Gizlilik Ayarları'na gidin ve Değiştir'i tıklamak yerine, “konum hizmeti” kelimesinin altındaki kaydırıcıya gidin ve istediğiniz gibi ayarlayın.

Sabit Sürücünüzü Şifreleyin

Windows hesabınıza bir şifre koysanız bile, bilgisayar korsanları hala özel belgelerinize erişebilir. Kendi Linux işletim sistemine önyükleme yaparak bunu kolayca yapabilirler. Örneğin, özel bir diskten veya USB flash sürücüden. Veri ihlalini önlemek için, verilerinizi korumak için Windows 10 Bit Locker özelliğini veya özel, daha karmaşık bir çözümü kullanabilirsiniz.

Windows 10'Un Gizlilik Ayarlarını Kontrol Edin

Microsoft, kullanıcıların Gizlilik seçenekleri arasında seçim yapmasına izin verir. Siz ve bilgisayarınız hakkındaki bazı bilgiler Microsoft ile paylaşılacağından, Internet'e bağlandığınızda tüm ayarların etkin tutulması bir sorun haline gelebilir. Bu nedenle, Microsoft ile bilgi paylaşmak istemiyorsanız, bu seçenekleri gözden geçirmek ve devre dışı bırakmak en iyisidir. Bunu yapmak için, arama çubuğuna Ayarlar yazın, Gizlilik'i tıklayın ve Windows 10 gizlilik ayarlarını devre dışı bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder