26 Eyl 2020

Staj Defterindeki Bölümler Nelerdir ?

Staj programıyla öğrencilere;Modern üretim teknikleri ve işletme yönetimi süreçlerini gerçek boyuttaki bir endüstriyel ortamda gözleme imkânı sağlamak, Mesleğiyle alakalı problemleri anlamakve mesleki anlamda deneyim kazandırmak. İş güvenliği, çevre, etik kuralları ve kalite bilinci ile bireysel ve ekip çalışma becerisini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Staj sonunda staj defterini doldurmak zorunludur. Okulunuzun yaptığınız stajı kabul etmesi için staj defterini doldururken  aşağıda belirtilen bölümler mutlaka defterinizde olmalıdır.


İçindekiler listesi: 
Staj Defterinizdeki bulunan bütün bölümler ana başlıklar ve alt başlıklar belirtilerek sayfa numarası göre sıralanmalıdır. 

Önsöz: 
Yapılan staj hakkında kısa bilgi verilir. Tarihler ve staj yapılan bölüm belirtilebilir. Önsöz genellikle yarım sayfa olmaktadır.

Kurum tanıtımı: 
Staj çalışmasının yapıldığı kurumun tanıtımı, organizasyon şeması,departmanları, Faaliyet alanı ve personel bilgilerinin paylaşıldığı sayfadır. Genellikle 1-2 sayfa olmaktadır.

Rapor/Çalışma bölümü: 
Bu bölümde staj süresince yapılan günlük işler, iş detayları , öğrenilen sistem ve ürünler,katkı verilen çalışmalar yazılır. Staj defteriniz okuduğunuz bölümleri  ilgilendiren konu ve çalışmaları içermelidir. Staj defterleriniz özenle hazırlanmış ve temiz olmalıdır. Staj sırasında günlük çalışmaların fotoğrafları veya yapılan çalışmalarla alaklı görsellerle desteklenmelidir.

Sonuç Bölümü : 
Staj süresinde öğrencinin neler kazandığı ve stajı özetlediği bölümdür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder