9 Eyl 2020

Web Ortamı İçin Animasyon Hazırlayabilmek

Animasyon yazılımı kullanılarak bir web sayfası için animasyonlar hazırlanabileceği gibi web sitesinin tamamı da hazırlanabilir. Bir web sitesi hazırlanırken bazı kriterlere dikkat edilmesi gerekmektedir.
Animasyon yazılımı ile bir web sitesi veya web sitesi için animasyon hazırlarken animasyon belgelerinin kayıt edilme adımlarına, animasyonların dosya boyutuna ve diğer geliştiriciler tarafından anlaşılırlığına dikkat edilmelidir.
Etkileşimli web siteleri statik web sitelerine göre daha işlevseldir. Animasyon yazılımında bileşenler kullanılarak etkileşimli web siteleri hazırlanabilir. Animasyon yazılımı ile oluşturulan tüm animasyon vb. dosyalar kullanılmak için yayına hazırlanabilir.

Animasyon yazılımı kullanılarak sadece basit animasyonlar hazırlanmamaktadır. Animasyon yazılımı ile daha karmaşık animasyonlar ve etkileşimli web siteleri de hazırlanabilir.

Kullanıcıların web sitesi etkileşimi girdikleri her türlü bilgi veri olarak nitelendirilir. Animasyon yazılımında veri girişi için formlar kullanılmaktadır. Formlar kullanıcılardan veri toplamak amaçlı kullanılan veya bir dizi sayfadan oluşan uygulamalardır. Web sitelerinde diğer kodlama türleri ile oluşturulan formların hepsi animasyon yazılımı kullanılarak oluşturulabilir. Formları oluşturmak için animasyon yazılımı bileşenleri kullanıcılara sunmaktadır.

2 yorum: