7 Ağu 2019

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Staj Defteri

Konu 1

          İlk iş günü olduğu gibi önce iş yeri hakkında bilgi verildi  ve  firmadaki çalışanlarla tanışıldı. Yapılan işlerden bahsedildi Staj süresince yapacağım işlerle alakalı bilgiler verildi.
İş yeri sahibi, yapacağım işler olarak
- Proje çizimi, tanzimi, temini ve resmi prosedürleri ile ilgilenme
- Depoda yer alan malzemelerin işlevleri
- Depoda yer alan malzemelerin takibi, ihtiyaca göre eksiklerin temini,
- Taşeronların ihtiyaç duydukları malzemelerin temini ve takibi
olarak sıraladı.



İşyerindeki bölümlerden bahsedecek olursak, iş yerinde çizimleri yapabileceğim ofis, ofis içerisinde ise bana bir masa tahsis ettiler. Daha sonra mutfak ve galeriyi inceledim. Daha sonra alt katta yer alan malzemelerin bulunduğu depoyu inceleme fırsatına eriştim.

Projelerde çizim programı olarak AUTOCAD programı kullanıldığını ifade etiler. Ve acilen bir AUTOCAD programını temin etmem ve bu program hakkında eksiklerimi gidermem gerektiğini belirttiler 

Ben de ilk iş olarak iş yerinde AUTOCAD programı aramaya koyuldum. AUTOCAD' in en son tanıtılan programı olan AUTOCAD 2017 programının internet ortamından temin ettim. Her ne kadar indirilen dosya boyutu yaklaşık 4 GB' lık bir alan talep etse de programın kurulması bayağı uzun ve zahmetli oldu.

Her ne kadar AUTOCAD programını lise de üniversitede derslerde gördüğümüz hâlde, pek ilgilenemediğimden ötürü program hakkında LINE komutu hakkında hiçbir komut hatırımda kalmamıştı. Ve AUTOCAD' in benim kullandığım sürümlerden farklı olarak (Benim kullandıklarım 2007 ve 2014' tü) büyük bir yenilenmeye maruz kaldığından programı kullanmak ve istenen kolaylığa getirmek bayağı zaman aldı.

AUTOCAD' le ilgili bir tek LINE komutunu hatırlayabilsem de diğer komutları iş yaparken muhakkak bilmem gerekli. Bu yüzden bir video paylaşım sitesinden AUTOCAD  hakkında ders videoları temin etmeye çalıştım. 24 Ders olarak yüklenen videoları tek tek kendi kişisel bilgisayarıma indirdim. 

AUTOCAD ile ilgili her şey hazır. Sırada onun komutlarını bilmek ve kullanmak kaldı.

Diğer staj konularına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  1. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri - Konu 1
  2. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri - Konu 2
  3. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri - Konu 3
  4. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri - Konu 4
  5. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri - Konu 5
  6. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Defteri - Konu 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder