3 Eki 2022

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şantiye Staj Dosyası

Mimarlık Bölümü  Şantiye stajı için yazılmış Hazır Staj Defteri örneği aşağıda paylaşılmıştır. 2020-2021 eğitim yılı içerisinde doldurulmuş 30 günlük güncel staj defteridir. Staj defterindeki çalışmalar Günlük olarak açıklamalı ve fotoğraflarla desteklenerek yazılmıştır.

Mimarlık Staj Defterinde ki bazı sayfalar aşağıdaki gibidir;

Bugün şantiye stajımın ilk günü. Stajımı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Rönesans Holding ve taşeron firmalarından biri olan Neziroğlu İnşaat ortaklığında yapılmakta olan Yargıtay Hizmet Binası şantiyesinde yapacağım. 

    Sabah ilk olarak şantiyeye gidip Neziroğlu İnşaat proje müdürü ile tanıştım. Ardından insan  kaynakları sorumlusu ile tanıştım ve okul tarafından onaylanmış staj belgelerim tekrar kontrol edildi. Ardından sahada çalışabilmem için işyeri hekimi tarafından muayene edilmem ve çalışabilir raporu almam gerektiği söylendi. İş yeri hekiminin yanına gittiğimde bazı tahliller yapıldıktan ve muayene edildikten sonra aşı kartımı da alarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanının yanına gittim. 3 saat süren iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ardından bir sınava tabi tutuldum, sınavı başarılı bir şekilde geçtikten sonra staj boyunca kullanacağım baret, yelek, gözlük ve iş ayakkabısını teslim aldım. Sahada çalışabileceğime dair tüm belgeleri hazırladıktan sonra İnsan Kaynakları birimine giderek kartımı aldım.

 

  Bugün stajımın on altıncı günü. Bugün C3 - C4 blok birleşiminde bulunan 4 nolu merdivenin terrazzo kaplama imalatı bittiğinden dolayı koruma işlemi yapılacak. Terrazzo kaplama imalatı tamamlanmış olan merdivenin koruma işlemine başlandı ve tamamlandı. Bu işlem yapılırken işçileri kontrol etmek için başlarındaydım. Koruma işleminin yapılma sebebi, inşaatta düşebilecek parçaların veya yapılacak farklı bir imalat sırasında oluşabilecek bir kaza durumunda terrazzo kaplamanın zarar görmesini engellemek. Terrazzo kaplama imalatı bitmiş merdivenin koruması için ise basamaklar üzerine geotekstil keçe seriliyor ve üzerine duralit parçalar yerleştiriliyor. İlk olarak üzerinde toz, çakıl, çöp gibi malzemeler birikmiş olan merdiven süpürülüyor. Eğer süpürme işlemi yapılmazsa basamak yüzeyinde kalan parçalar kaplamayı çizebileceği için süpürme işlemini yapmak oldukça önemli. Ardından geotekstil keçe merdiven boyunca seriliyor ve yeterli uzunlukta maket bıçağı yardımı ile kesiliyor ve daha önceden basamak ölçülerinde kesilmiş olan duralit parçalar basamaklar üzerine yerleştiriliyor. 4 nolu merdiven kapama işlemi kapılırken koruyucu duralit kaplamalar zımba ve plastik tel ile birbirilerine bağlandı. 



 
Staj Defterinin Tamamına Ulaşmak İçin Formu Doldurunuz.

staj defteri

1 yorum:

  1. Mimarlık stajımda doldurdum umarım kabul olur

    YanıtlaSil