21 Haz 2020

NIC (Ağ Kartı) Nedir?

Cihazınızı ağa bağlanmak için bir NIC (Ağ kartı) gereklidir. NIC(ağ kartı), bilgisayarınıza hazır takılmış olarak gelebilir veya satın alıp kendiniz takmanız gerekebilir. Kullanıcılar daha fazla hız veya ağa yeni işlevler eklenmesini talep ettiğinde, aygıtı güncellemeniz, kurmanız ve yapılandırmanız gerekir. Kullanıcılar ek bilgisayarlar ya da kablosuz işlevler ilave ediyorsa, kablosuz erişim noktaları ve kablosuz ağ kartları gibi ihtiyaçlarını karşılayacak uygun ekipmanı tavsiye etmeniz gerekir. Önereceğiniz ağ kartının , mevcut sistem ve kablo yapısı ile uyumlu çalışması gerekir. Bazı durumlarda  aygıt sürücünü güncellemeniz gerekir. Aygıtın kutusunun içinden veya firmasının internet sitesinden indirebilirsiniz.

Şekilde gösterildiği gibi, ağ cihazlarının birçok türü vardır:

  • Masaüstü bilgisayarlar için ağ cihazlar bir çoğu, ya anakarta entegredir ya da genişleme yuvasına (pci) uygun bir genişleme kartıdır.

  • Çoğu dizüstü bilgisayarın ağ kartı , ya anakarta entegredir olarak gelir ya da PCi Karta veya ExpressBus genişleme yuvasına takılabilir.

  • USB ağ bağdaştırıcısı, bilgisyarınızın USB portuna takılır ve hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlarda kolaylıkla tak çalıştır olarak kullanılabilir. 

Bir NIC ağ kartı  satın almadan önce, alacağınız kartın hızını, biçim katsayısını ve özelliklerini araştırmanız gerekir . Ayrıca bilgisayarınızında cihazla uygunluğunuda araştırmanız gerekir.

Eğer gigabitlik bir modeminiz varsa, yüksek hızda kullanabilmek için gigabitlik bir NIC(ağ kartı) satın almanız gerekir.

Ethernet kartı, Ethernet kartı ve diğer cihaz arasındaki en yüksek hızda otomatik olarak çalışır. Örneğin, 10/100 Mb/s'lık bir NIC'e ve sadece 10 Mb/s'lık bir modeme sahipseniz, NIC 10 Mb/s'da çalışır. 

Kablosuz bir  ağa bağlantı sağlamak için, bilgisayarın kablosuz bağdaştırıcısı olması gerekir. Kablosuz bağdaştırıcı, bilgisayarlar, yazıcılar veya kablosuz erişim noktaları gibi cihazlarla bağlantı kurar.  USB bağlantı noktası olan masaüstü veya dizüstü bilgisayar ile kablosuz bir USB bağdaştırıcıyı kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder