20 May 2020

Oyun Bilgisayarı İçin Sistem Yapılandırması Nasıl Olmalı?


Birçok insan saatlerinin çoğunu bilgisayar oyunları oynayarak geçirmektedir.Her yıl,  bilgisayar oyunları daha da gelişmekte  ve grafikleri artmaktadır. Sorunsuz ve keyifli bir oyun deneyimi için daha kuvvetli bilgisayar bileşenleri, yeni donanım türleri gerekmektedir.

Eğer oyun oynamak için tasarlanmış bir bilgisayar oluşturmanız gerekiyorsa en önemli ve gerekli donanımların bir bölümü şunlardır:

Güçlü bir işlemci : Sorunsuz oyun deneyimi için, bilgisayardaki tüm bileşenlerin sorunsuz ve birlikte çalışmasını gerekir. İyi bir işlemci, tüm yazılım ve donanım bilgilerinin zamanında çalışmasını sağlamaya yardımcı olur. Çok çekirdekli işlemciler, donanım ve yazılımın yanıt verme hızlarının artmasına böylece daha iyi performans almanıza yardımcı olur.
Son teknoloji Ekran kartı : Gelişmiş oyunlar, yüksek çözünürlük ve karmaşık renkler içerir. Hızlı GPU'ya ve yüksek miktarda video belleğine sahip olan bir ekran kartı, monitörünüzde görüntülenen oyunun yüksek kaliteli ve net olmasını sağlamak için gereklidir. Bazı oyun bilgisayarlarında, birden çok ekran kartı veya birden fazla monitör kullanılabilir

Büyük miktarlarda hızlı RAM - Bilgisayar oyunları, büyük miktarda belleğe ihtiyaç duyarlar. Video verilerine, ses verilerine ve oyun oynamak için gerekli tüm bilgilere sürekli erişilmektedir. Bilgisayar ne kadar fazla RAM'e sahip olursa, sabit diskler veya SSD'ler gibi yavaş depolama aygıtlarından veri okumaya daha az ihtiyaç duyar. Hızlı RAM, işlemcinin tüm verileri senkronize halde tutmasına yardımcı olur çünkü hesaplamak için ihtiyaç duyduğu verileri anında okuyabilir.

Soğutma Sistemi- Son teknoloji bileşenler genellikle standart bileşenlere göre daha fazla ısı üretirler. Gelişmiş oyunlar oynarken bilgisayarın ağır yüklenmeler altında dahi serin kalmasını sağlamak için genellikle çok sağlam soğutma donanımına ihtiyaç duyulur. CPU, GPU ve RAM'i serin tutmak için genellikle büyük boy fanlar, ısı alıcılar ve su soğutma cihazları kullanılır.

Hızlı depolama - 7200 RPM ve 10000 RPM diskler, 5400 RPM sabit disklere göre çok daha hızlı bir oranda verileri alabilir. SSD diskler pahalıdır fakat oyun performansını önemli ölçüde artırırlar.Oyun bilgisayarınız için SSD kullanmanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder