1 May 2020

YouTube istatistikleri: Dakikada YouTube'a 500 saat video yükleniyor!

YouTube'un bir içerik kaynağı ve bir pazarlama aracı olarak öneminin yakında azalması pek olası değildir. Bu nedenle, bu yıl ve ötesinde pazarlama stratejinizi değiştirmenize yardımcı olacak platform hakkında en ilginç istatistikler ve gerçekler için okumaya devam edin.
  1. YouTube'da 2 Milyar üzerinde aylık aktif kullanıcı ve 30 Milyon günlük aktif kullanıcı var.
  2. YouTube'da her gün 1 milyar saatten fazla video izleniyor.
  3. Her dakika YouTube'a 500 saat video yüklenmektedir.
  4. YouTube internet kullanıcılarının %95'ine ulaşıyor.
  5. 1 Milyondan fazla abonesi olan kanal sayısı yıllık bazda %65'ten fazla arttı.
  6. YouTube'un  80 dili desteklemektedir.
  7. İnsanların YouTube'da izlediklerinin %70'i tavsiye algoritması tarafından belirlenir.
  8. "Nasıl yapılır" videoları Youtube'daki  içerik kategorisinin en çok izlenenleridir.

YouTube'da her gün 1 milyar saatten fazla video izleniyor

Bu saniyede 11.000 saatten fazla video anlamına gelmektedir.. İçerik miktarı ve çeşitliliği ile YouTube, her gün milyarlarca görüntüleme oluşturan ve her türlü kullanıcıyla etkileşim sağlayabilen bir platformdur. YouTube'daki belirli kitle segmentlerini hedeflemek için çok çeşitli içeriklerin kullanılabilir olmasının, pazarlamacılar için de çok büyük etkileri olduğu kesindir..
(YouTube)

Her dakika YouTube'a 500 saat video yüklenmektedir

Bu oranda, bir günde YouTube'a yüklenen toplam içeriği izlemek 82 yıl alacaktır. Bu YouTube istatistikleri ve veri numaraları, pazarlamacılar için bir nimettir olabilecek, sürekli yüksek düzeyde kullanıcı katılımının en güçlü kanıtıdır. İster YouTube'da reklam vermek ister bir abone topluluğu oluşturmak olsun, markalar bu yüksek katılım seviyesini en iyi şekilde kullanabilir.(Tubefilter)

2019 itibariyle, 31miyon'dan fazla YouTube kanalı var

Bununla birlikte, bu YouTube kanal istatistikleri yalnızca en az 5 aboneye sahip kanalları dikkate alır ve 5 ila 10 aboneye sahip kanallar sayılmaz. Bu, gerçek kanal sayısının 31 milyondan çok daha yüksek olduğu anlamına gelir. Son iki yılda, toplam kanal sayısı yıllık bazda %40 arttı ve binden fazla aboneye sahip daha büyük kanallar için daha da yüksek bir büyüme oranı görüldü.
(Tubics)

YouTube'da 1000 görüntüleme başına ne kadar para kazanıyorsunuz?

Influencer Marketing hub'daki YouTube kazanç hesaplayıcısına göre kazançlar, görüntüleme sayısı dışında çeşitli faktörlere bağlı olsa da, bir YouTuber 1,000 görünümleri için $0.25 ila $7 arasında kazan elde etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder