4 May 2016

Periyodik Araç Bakımının Önemi


 Periyodik Araç Bakımının Önemi 

      Arabanıza belli aralıklarla uygulanmakta olan periyodik bakımlar, arabanızın sürüş kalitesini ve güvenliğini artıracak, aynı zamanda araç ömrünün, motor ömrünün daha uzun süre sağlam kalmasını sağlayacaktır. Genellikle uygulanan bu periyodik bakımlarda arabanızın bir parçasında herhangi bir eskime ya da yıpranma varsa bu tespit edilir ve tamiri ya da değişimi yapılır.

     Bir periyodik bakım neleri kapsamalıdır ? 
   Aracınızın düzenli olarak gireceği periyodik bakımın içeriği de en az bakımın kendisi kadar önem taşıyor. Eğer aşağıdaki tüm noktaları içermeyen bir periyodik bakım yaptırıyorsanız farkında olmadan gereken önlemleri almıyorsunuz ve sorun yaşayacaksınız demektir.


 Akü
 Motoryağı & Antifriz & Silecek suyu
 Yağ & Hava & Polen filtresi
 Buji
 Fren ve Süspansiyon sistem kontrolleri
 Klima kontrolleri
 Cam silecekleri
 Aydınlatma kontroller
 Egzoz sistem kontrolleri
 Lastikler       


 Beklenmedik arızaları ortadan kaldırın
 Her arıza beklenmedik olarak karşılanır elbette ama aracınızı periyodik bakıma sokarsanız herhangi bir arıza ile karşılaşma ihtimaliniz ortadan kalkacaktır

 Araçsız kalmayın
Periyodik bakımı aksattığınız durumlarda, araçlarınızda kaçınılmaz olarak arızalar meydana gelecektir. Bu arızaların tamir süresini beklerken de araçsız kalacak, ulaşım konusunda sıkıntılar yaşayacaksınız. Periyodik bakım sizi araçsız kalmaktan da kurtaracaktır.

 Daha fazla güven
Aracınızla yalnız kendinizi değil başka insanları da taşıyorsunuz. Herkesin can güvenliğini sağlayabilmek adına, periyodik bakımını yaptırdığınız aracınıza binerken hem kendinize hem de aracınıza olan güveniniz artacaktır

Yakıt tasarrufu 
Aracınızın periyodik bakımı sayesinde performansı her zaman üst seviyede kalacaktır. Bu da çok daha oranlı ve normal bir yakıt tüketimi sağlar. Böylece yakıt konusunda ciddi bir tasarruf sizi periyodik bakım sonrası bekliyor.

 Çevre dostu
 kalın Aracınızın çevreyi kirletme oranını da periyodik bakımla minimum seviyede tutabilirsiniz. Düzenli bakıma gitmeyen araçların, havada daha fazla etkileri bulunduğunu ve çevreyi daha hızlı kirlettiklerini unutmayın.

 Aracınızın Periyodik Bakımını Asla Aksatmayın !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder