21 Mar 2016

Portları Ana Karta Monte Etmek



Portları Ana Karta Monte Etmek

Ana kartın dış birimlerle bağlantı kurduğu yapılardır. Portların bir kısmı kasanın içindedir hard disk gibi birimler bağlanır.Bazı portlarda kasa yüzeyinde ana karta monteli şekilde bulunur,kasa dışında ki cihazlar bağlanır. 



Seri ve paralel portların montajında önemli husus anakartta bulunan işaretlerdir.Konektör takılırken pinlerin aynı hizaya gelecek şekilde ayarlandığında hiçbir problemle karşılaşılmayacaktır. 

Yeni donanımlar genellikle USB desteği ile piyasaya çıkmaktadır. bu portlar için anakart üreticileri hem anakartlara tümleşik tasarlamakta hem de montajı için anakart üzerinde yer bırakmaktadır. USB bağlantı noktası belirlendikten sonra bağlantı kablolarının yerine takılır.Bu kabloların ters takılması durumunda porta bağlanan donanıma anında zarar verilebilir. Bu nedenle montajının dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

staj defteri örneği,staj dosyası örneği,staj dosyası örnekleri,staj dosyası,staj defteri,staj yerleri,staj başvurusu,stajyer,staj dosyası,staj defteri,staj başvurusu,staj yerleri,staj defteri örneği,staj raporu,stajyer,stajdosyasi.com
staj dosyası .com

6 yorum: