21 Ara 2012

Bellek modüllerini ana kart üzerine monte etmek



Bellekler anakarta uygun olmalıdır. Şu anda piyasada üç tip bellek vardır: SDRAM, DDR SDRAM ve RDRAM. Kullanılacak belleğin tipi anakartın yongaseti tarafından belirlenir.

 

Bellek modüllerinin altında bellek yuvalarına uygun gelen bir çentik vardır. Bu çentik SDRAM, DDR SDRAM ve RDRAM’lerde farklı yerlerdedir.Belekleri zaten yanlış takamazsınız, ancak takmadan önce bellek modüllerini yuva ile aynı hizaya getirmelisiniz. Bundan sonra belleği yavaşça yuvaya doğru bastırın. Burada dikkatli olmalısınız, çok fazla bastırırsanız anakartın içerisindeki veri hatlarına zarar verebilirsiniz. En iyi yöntem önce bir tarafı, daha sonra diğer tarafı bastırmaktır. Bir taraf tam olarak oturtulduğunda bir çıt sesi duyacaksınız, anahtar çentiğin üzerine kapanacaktır. Bellekleri dışarı çıkartmak için anahtarları yanlara açmak ve bellek modüllerini elle dışarı çekmek yeterlidir.

staj defteri örneği,staj dosyası örneği,staj dosyası örnekleri,staj dosyası,staj defteri,staj yerleri,staj başvurusu,stajyer,staj dosyası,staj defteri,staj başvurusu,staj yerleri,staj defteri örneği,staj raporu,stajyer,stajdosyasi.com

staj dosyası .com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder